Bedrijfswagen op maat inrichten? Bel +32 16 77 09 66 | info@arcxis.be

Arcxis: vooruitstrevend en innovatief in bedrijfswageninrichting

bedrijfswageninrichting, Arcxis, vooruitstrevend, innovatief, Made in Vlaams-Brabant

Met meer dan vijfendertig jaar ervaring in de autosector startte Luc Stevens starte in 2011 met Arcxis in Boutersem. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting. Op het klantenlijstje staan reeds ronkende namen als UZ Leuven, Jungheinrich, DEME, Ecowerf, De Watergroep en talloze bedrijven uit gans Vlaanderen. 

Arcxis biedt ondernemingen dan ook alle mogelijke ombouwingen, inrichtingen en aanpassingen aan hun bedrijfswagens aan. Er wordt volledig op maat gewerkt. Of het nu gaat om een aluminium opbouw, laad- of kiepbakken, verlichting, signalisatie ladensystemen of aluminium glasdragers, Arcxis bouwt voor elk bedrijf bestelwagens en vrachtwagens om tot de meest geschikte mobiele werkplaats.‘Eén enkele leverancier voor al uw aanpassingen en ombouw’ is de slogan van Arcxis. Daarmee profileert het bedrijf zich als een gedegen en betrouwbare partner voor bedrijven.

“We maken onze slogan ook waar. Wat er ook moet omgebouwd of ingericht worden, de bedrijven kunnen bij ons terecht. Wij maken van een bestel- of vrachtwagen een perfect uitgeruste mobiele servicewagen. We kennen de markt, en we begrijpen ook heel goed de noden van bedrijven. Onze samenwerking met verschillende kwalitatieve leveranciers maakt dat we voor elke klant de juiste oplossing op maat kunnen aanbieden. En als die oplossing niet standaard beschikbaar is, dan doen we zelf de nodige aanpassingen. In vele gevallen werken we zelf iets nieuws uit voor de klant.We willen ons niet beperken tot een vloerplaat, een zijwand en een lampje in een wagen te installeren. Dat kan iedereen. We willenen meedenken met de klant en hem de betere, meest doeltreffende en eventueel gesofisticeerde inrichting uitwerken. Dat leverde ons ondertussen ook al mooie klanten op.”

Nieuwe medische interventiewagen voor de forensische dienst van het UZ Leuven.

“Daarvoor bouwden we een Mazda CX5 om tot een lichte vracht. We hebben de vergunningen om hier personenwagens om te bouwen. ARCXIS is COP. gecertificeerd. 

 

Uiteraard  kreeg de wagen een reflecterende striping, het logo van UZ Leuven, reflecterende contourmarkering en onopvallende flitslampen in de grill en achter de achterruit. Binnenin werd de wagen omgebouwd zodat de onderzoekers al het materiaal dat ze nodig hebben makkelijk vinden in de diverse ladeblokken.

Zelfs uit Nederland, Zweden, Griekenland en Duitsland komen bedrijven naar hier om hun wagens te laten ombouwen. Onderandere voor Alterauge en TIP-TOP, twee van de grootste bandencentrales in Duitsland, bouwden we al verschillende mobiele werkplaatsen.”


 Wij selecteerden dan ook de beste toeleveranciers. Dat is de enige manier om voor onze klanten altijd doordachte en hoogwaardige systemen te bieden. Wij zorgen dat onze klanten oplossingen krijgen waarmee de ruimte van hun wagens optimaal kan worden benut en ingedeeld. Voor hen is dat een voorwaarde om efficiënt, gemakkelijk en vakkundig hun werk te kunnen doen.


We zijn ook exclusief verdeler van het Winton – systeem voor de Benelux. Dat is een systeem met generator en compressor die onder het voertuig worden ingebouwd. We halen de aandrijfas onder de auto uit en steken een aangepaste aandrijfas voor het systeem. De volledige laadruimte van het voertuig blijft te benutten, de chauffeur hoeft maar één hendel om te halen en heeft zowel luchtdruk, 12 Bar en 1.250 Ltr Per minuut , als stroom, 230 V en 400 V in 10,5 Kva ter beschikking.

ARCXIS levert en plaatst ook zware generatoren onder bestel- en vrachtwagens. Voor het plaatsen van deze generatoren hebben we een originele door het merk geleverde PTO nodig, of we plaatsen er zelf een. Dit is een voorziening die een tweede aandrijfas aanstuurt om de generator op een verhoogd toerental zijn 50 Htz te kunnen laten leveren op 230V en 400 V. Deze generatoren leveren verschillende vermogens, gaande van 8 tot 40 Kva, en worden eveneens onder de laadvloer van de bestel-of vrachtwagen ingebouwd.
Maar we maakten ook al mobiele werkplaatsen voor hoefsmeden, frigokarren op maat, bouwden een mobiele keuken en servicewagen die bij Vlaamse filmproducties wordt ingezet en nog zoveel meer.”
Meest recent

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Bedrijfswagen optimaal laten inrichten?