Bedrijfswagen op maat inrichten? Bel +32 16 77 09 66 | info@arcxis.be

In 5 stappen naar de juiste inrichting van je bedrijfsvoertuigEen degelijk, betrouwbare en doordachte inrichting van je bedrijfswagen: voor elke vakman is dat cruciaal. Maar hoe kies en bepaal je die bedrijfswageninrichting? En waar moet je zeker rekening mee houden? Wij helpen je op weg, in vijf weloverwogen stappen.

Stap 1: wat heb je nodig?

Weten wat je in je dagelijkse praktijk nodig hebt, is de eerste stap. Horizontale ladesystemen, staande opbergschappen, geïntegreerde werkbank, dakdraagsystemen,...: je hebt ontzettend veel mogelijkheden, die je bovendien kan combineren. Je keuze moet zo goed mogelijk aansluiten bij je eigen wensen en mogelijkheden. Denk daar dus goed over na. Hoeveel ruimte heb je nodig? Welke materialen gebruik je dikwijls, en moet je snel kunnen nemen en weer opbergen? En wat gebruik je af en toe of zelden? Wil je je bedrijfsvoertuig ook als een mobiele werkplaats inzetten? In dat geval kan je een (opklapbare) werkbank overwegen.

Stap 2: kies voor efficiëntie en comfort!

Als professional op de baan wil je efficiënt en snel werken. Daarvoor heb je gestructureerde en makkelijke opbergsystemen nodig. Waar past jouw gereedschap en materiaal het best in? Waarmee kan jij met andere woorden (veel) tijd besparen? Ook wel belangrijk: is je materiaal, inrichting en voertuig makkelijk te onderhouden en te reinigen. Want zo kom je altijd met een mooie bedrijfswagen bij je klanten aan. Bij Arcxis denken we graag met je mee. Wij beschikken over meer dan 35 jaar ervaring, in de meest diverse sectoren. Waarschijnlijk zitten er al één of meerdere van je sectorgenoten in ons klantenbestand!

Stap 3: veiligheid boven alles!

Belangrijk: de keuzes die je maakt voor de inrichting van je wagen zijn bepalend voor je dagelijkse veiligheid. Zowel relatief kleine zaken, als de afwerking van het interieur, waaraan je jezelf niet mag kwetsen, als de invloed van je inrichting op het weggedrag van je voertuig. Een veilige bedrijfswageninrichting is uitgebalanceerd, degelijk gemonteerd en voorkomt het schuiven van materialen. Kies daarom zeker voor een ervaren specialist, die inzake veiligheid het klappen van de zweep kent. Bij Arcxis kan je op dat vlak op beide oren slapen!

Stap 4: het belang van kwaliteit en gewicht

Wil je veiligheid en efficiëntie, kies dan zeker voor kwaliteit. Je inrichting moet je materialen beschermen tegen schade, maar zelf ook tegen een stootje kunnen. Als je volledige constructie echter te zwaar weegt, heb je enerzijds minder laadvermogen en anderzijds meer remafstand en hogere brandstofkosten. Kortom, combineer kwaliteit en laag gewicht! Een bedrijfswageninrichting in aluminium weegt ongeveer 40% lichter dan de stalen variant.

Stap 5: investeer op lange termijn

Hoe langer de inrichting van je bedrijfswagen meegaat, hoe groter het rendement van je investering. Kies daarom voor duurzame systemen en materialen. Bij Arcxis helpen we je verder met een inrichting van Flexmo, in Duitsland gemaakt. Je kan die inrichting, na de afschrijving van je voertuig, zelfs meestal laten overplaatsen in je volgende bedrijfswagen. Of in de wagen daarna. Je investering wordt dus gespreid over de levensduur van twee of drie wagens!

Ben je op zoek naar een efficiënte, veilige en comfortabele bedrijfswageninrichting?

Neem contact op met Arcxis Bedrijfswageninrichting

Meest recent

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Bedrijfswagen optimaal laten inrichten?